This div is used in the JavaScript to identify which css file is being used
×

Welcome to a portfolio of work that I have produced over 5 years in architectural education. I also have 2 years of experience working within the architectural profession. I am currently looking for employment opportunities after recently completing my Master’s in Architecture, graduating Cum Laude (with distinction) from Delft University of Technology in the Netherlands. When it comes to architecture I have a drive for functional design with a strong consideration for craftsmanship and material.

BACK

This project reimagines how Nijmegen’s declining Molenpoort shopping centre could be redeveloped, focusing on the issue of wellbeing in response to increasing lifestyle related illnesses seen in the Netherlands and elsewhere. At the urban scale, by removing parts of the existing structure, an oasis is shaped within the urban block - creating an escape from the consumerist values that currently dominate the city centre. At the building scale, a health and wellness centre is proposed, constructed from timber and reclaimed material, which aims to facilitate improved lifestyles.

A place for escape in Nijmegen’s city centre

Final Individual Project, 2nd Year of MSc, July 2021

The project was put forward by the studio tutors for TU Delft's Archiprix 2022 pre-selection. It was 1 of 45 out of 450 that received this privilege and was exhibited in the Architecture building at TU Delft in October 2021.

Photo of 1:200 physical model

Model showing section AA”

Site plan
  • Key purple

    Proposed facilities

  • Key brown

    Parking

  • Key redline

    Existing shopping centre

  • Key orange

    Proposed retail units

  • Key blue

    Proposed housing

Project Research

The project research focuses on play and loose space within cities. Firstly existing literature and architectural projects were reviewed, which identified architectural features that create loose space for play. These findings, along with observations made of how the public use the surrounding city, were then used to inform the architectural details in the project. The complete project research can be seen in the full design report.

The edge effect and sitting

Loose Space

From Open-Ended Space, in Loose Space, by N. Fernando

Life Between buildings

From Life Between buildings, by Jan Gehl

Observed in Nijmegen

Woman sitting
People sitting

Design Response

Woman sitting

Walls and Boundaries

Aldo van Eyke

From Aldo van Eyck’s orphanage project.

Nigel Henderson

From Nigel Henderson’s photographs of London’s East End

Observed in Nijmegen

Playing with ball against wall
Climbing on wall

Design Response

Woman sitting
Detail drawing of roof

Perspective section

One of the focuses of the project is reuse and making the most of what is found on the site. The section above shows how the structure of the existing shopping centre has been carefully considered, and thoughtfully placed additions have enabled the old structure to accommodate the proposed functions.

Internal perspective of sports hall

Internal perspective of sports hall

Perspective of central courtyard

Perspective of central courtyard

Internal perspective of community pool

Internal perspective of community pool

Internal perspective of hot baths

Internal perspective of hot baths

This project aims to resolve the detached nature of the of the site from the city centre by creating a fun and engaging place that attracts visitors to the area. This playful atmosphere is created by taking inspiration from British Pleasure Gardens. These large parks created open space for gatherings but also provided buildings which housed art, performances and other amusements. This precedent has been used in the design of the museum’s circulation through creating separate exhibition spaces that are accessed from a central courtyard which is open to the public as a park.

Haarlem Kinetic Sculpture Park and Museum

Individual Project, 1st Year of MSc, January 2020

The idea of creating an engaging sculpture park themed around amusements developed into the choice to exhibit kinetic sculptures. The kinetic character of the exhibits has also been brought into the architectural details of the building. An example of this is the roof of the upper exhibition space, which has been designed to open fully on days when it is not raining. This creates a very physical part of the building that is also kinetic. This roof creates an environment that changes with the weather and which could be completely different on two separate visits.

  1. iphone viewport refresher 1:50 model roof closed
  2. iphone viewport refresher 1:50 model roof open
  3. iphone viewport refresher 1:50 model roof off
roof closed
roof open
roof off
Detail drawing of roof
  1. Automatic windows used for natural ventilation.
  2. Padstone bearing weight of timber truss.
  3. Roof truss (primary structure).
  4. Motors driving automatic sliding roof lights.
  5. Cable cross bracing.
  6. Adjustable track lighting providing flexibility for exhibits.
  7. Automated sliding roof lights. Roof opens when there is no rain, allowing the building to move and adapt to the weather.
  8. Insulated gutter.
Large detail section
    • Top to bottom:
    • Sliding roof light track
    • Clay tiles
    • Roof battens
    • Water resistant membrane
    • Sarking board
    • Roof joists
  1. Roof truss (primary structure).
  2. Cables provide lateral truss support.
  3. Cable support for walkway.
  4. Balustrade connected to cables.
  5. Walkway supported by cable (inspired by the lighting rigs and gangways of the circus).
    • Top to bottom:
    • Floorboards
    • Floor joists (spanning between timber trusses)
    • Rigid insulation with heating piping
    • Wool insulation
    • Plywood ceiling finish
  6. Natural ventilation grate.
    • Outside to inside:
    • Timber cladding
    • Vertical battens
    • Breather membrane
    • Plywood sheathing board
    • Insulation between stud walling
    • Plywood internal finish

BACK

In the final year of my Bachelor's degree we were asked to produce a scheme for the city of Weymouth. My project, Framework, aims to solve the issue of low opportunity, motivation and aspiration in Weymouth through the creation of a vibrant innovative community. This is achieved through provision of a facility that empowers locals to explore their interests in fabrication and to develop their ideas into businesses. I used this project to experiment with producing drawings by hand.

Framework, Weymouth

Final Individual Project, 4th Year of BSc, May 2018

Guild diagram

The project references historical guilds - communities that created a network of support between individuals.

Fab Lab diagram

One inspiration for the concept was FAB LABS, where skills are shared face to face or via the internet through Blogs or video calls.

Vocational learing generation to generation diagram

I drew on the tradition of vocational learning, where skills were passed down from generation to generation through on-the-job learning.

Site plan diagram

The scheme focuses on creating an engaging street space and plaza in the negative space around the buildings. Active frontages have been created by opening buildings up to the public spaces. This has been done to invigorate the outdoor areas and extend the activities of the buildings into the external space.

Plaza diagram

A plaza is formed to the east of the cafe creating a landscaped area that is less concerned with providing external work space, but instead provides a public square. The centre of the square is a walnut tree that will mature with the scheme and become the plaza’s focal point. Smaller birch trees are scattered around the outskirts of the plaza planted in gaps in the rubble paving. The plaza creates a green break in the urban fabric.

Plaza perspective drawing
Streetscape perspective drawing
Streetscape diagram

A street has been formed by the negative space between the live/work units and the cafe building. This has been done to create an external work space that is a continuation of the studio spaces that open onto it on both sides. This area of landscaping is more rigorous and hard wearing with a concrete finish to the ground. The street is well defined and overlooked 24 hours a day by the live/work units to the west and the cafe terrace to the east.

The Workshop

The aim of the workshop is to create an open environment where anyone, even a passer by, feels welcome and able to engage with and use the space. This has been achieved through large swinging doors that open the workshop up to the street. The building is separated into the workshop on the ground floor and the co-working space sitting within the truss on the first floor.

Workshop section drawing
Workshop detail drawing

The brief asked for the design of a museum in the heart of La Panier, Marseille, to accommodate rotating displays within seven exhibition spaces, with a focus on encouraging users to reject discriminatory and racist beliefs. The building therefore needed to create a strong centre of community activity and be welcoming to all.


I aimed to achieve this by creating the museum as an extension of the public realm forming a buildng as welcoming to a first time visitor from abroad as it is to a member of staff.

Musée Sans Frontières, Marseille

Individual Project, 3rd Year of BSc, December 2016

  1. iphone viewport refresher 1:100 model photo
  2. iphone viewport refresher 1:100 model photo, aerial
  3. iphone viewport refresher 1:100 model photo, street view
Circulation diagram

Seven exhibition spaces are required. To divide them equally a split level arrangement is used which means no space is emphasised or neglected.

Views diagram

The building form has been adapted to link the central atrium space to views of the city.

Stairs diagram

The idea of a continued public realm is implemented through continuing the different step and staircase conditions seen throughout Le Panier through the building: an extension to the chaotic and unordered system.

Rendered perspective section
    • Inside to outside:
    • Double glazing within window frame
    • Recycled limestone with openings
    • External column
    • Inside to outside:
    • Internal render finish
    • VCL
    • Concrete block
    • Insulation
    • Single ply membrane
    • Recycled limestone
    • External column
  1. Composite concrete slab
  2. External beam

The brief for this project asked for a demountable exhibition space that celebrates the act of making. My team proposed a series of greenhouses that showcased how food is grown to the general public, as well as new technologies such as aquaponics, to demonstrate how agriculture can adapt to future demands.


The concept behind the scheme was to create a demountable structure that would turn the derelict site into a green space for the community to use.


The scheme is composed of a permanent concrete spine that holds up temporary inflated green houses.

Hortifabrica, Weymouth

Group Project, 4th Year of BSc, November 2017

Before diagram

Before

During diagram

During

After diagram

After

Ground floor plan

Ground floor plan

Aerial render
Model photo

The environmental strategy was inspired by Victorian greenhouses.


  1. Excess hot air from the greenhouses is distributed to heat public spaces within the scheme.
  2. The northern market insulates the greenhouse from the cold.
  3. The separating wall is designed to allow enough heat to pass though to heat the covered market.
  4. The inflated ETFE allows light to pass through but also insulates the greenhouse.
Environmental diagram

Work Experience

David Blaikie Architects, Edinburgh

www.davidblaikiearchitects.com

August 2018 - July 2019

Based in Stockbrige, this practice specialises in contemporary extensions to listed buildings within the New Town area of Edinburgh. During my placement I supported several projects, helping to progress them through detailed design, planning, building warrant, tender and construction stages.

RM_A, London

rmaarchitects.co.uk

March 2017 - Sep 2017

RM_A’s focus is mainly, residential-led, mixed use schemes in London. During my time at the practice I worked on various projects, producing GA’s, details and schedules for planning, tender and construction stages.

MPN + Partners, Vietnam

mpnandpartners.com

Feb 2016 - Aug 2016

This practice focuses on large, high budget resorts and luxury accommodation fuelled by Vietnam’s fast growing tourism industry. I was involved in a wide variety of project tasks and experiences, including the concept stage, model making, 3D visualisation, CAD drawings, masterplanning, consultant meetings and client presentations. The initial contract for 3 months was extended to 6 months.

Software Skills

Photoshop

● ● ● ●

InDesign

● ● ● ●

Illustrator

● ● ●

AutoCAD

● ● ● ●

3DS Max

● ●

Sketchup

● ● ● ●

Lumion

● ● ● ●

MicroStation

● ● ●

Vray

● ● ●

Rhino

● ● ● ●

Grasshopper

● ●

I am also experienced in website design including HTML, CSS and JavaScript, creating this website from scratch.

I enjoy developing my skills and learning new software packages.

Hobbies

Corner wifi router unit

I designed and built a corner unit to accommodate a wifi router while covering wall sockets and cables.

Cables before
Cable managment
Close up
Work in progress
<

Bird House

As part of a competition entry for Bee Breeders Legendary Bird Home 2021, I designed and built a bird house. The design aimed to create a unique form through the use of an innovative construction method. The project was shortlisted by the competition jury.

Bird house
Section drawing
Weaving peices together

St Mary's Church Wargrave, oil on canvas, 2015

Painting and sketching

+ MORE INFO

St Mary's Church Wargrave, oil on canvas

St Mary's Church Wargrave, oil on canvas, 2015

Breakfast, coloured pencil on paper

Breakfast, coloured pencil on paper, 2014

Breakfast, coloured pencil on paper, 2014

Stress, oil on canvas

Stress, oil on canvas, 2014

Stress, oil on canvas, 2014

European Gothic, oil on canvas

European Gothic, oil on canvas, 2018

European Gothic, oil on canvas, 2018

Woodlands Terrace, pencil on paper

Woodlands Terrace, pencil on paper, 2013

Woodlands Terrace, pencil on paper, 2013